Kerk de Toevlucht Ypenburg 3 West

Kerk de Toevlucht Ypenburg 3 West

De kerk is opgenomen in de hoek van het bouwblok en markeert de entree van Ypenburg. Door twee woningen op de eerste verdieping te laten vervallen, is het mogelijk een kerkzaal met een vrije hoogte van 6 meter te maken. De nevenruimten zijn ondergebracht in de aangrenzende onderbouw. Aan de Laan van Hoornwijck accentueert een gevel met verticale houten lamellen en eigentijds glas-in-lood de dubbelhoge kerkzaal. Op de kopgevel is een tweelaags volume vooruitgeschoven in de rooilijn. Hierin bevindt zich de entree, met daarboven een galerij die als uitbreiding van de kerkzaal functioneert.

zie ook: Ypenburg deelplan 3 west


programma kerk De Toevlucht

opdrachtgever Protestantse Wijkgemeente Ypenburg (De Toevlucht)

bouwer Schouten Panagro

opgeleverd in 2007