't Ven Eindhoven

't Ven Eindhoven

De opdracht voor deze drie woonzorgcomplexen is ontstaan vanuit de behoefte om zorgwoningen meer te integreren in de wijk. Het complex aan de C. van Bijnkershoekstraat van stichting Triocen is opgezet voor mensen met een indicatie voor 24-uurszorg. Op de begane grond bevinden zich vijf appartementen voor mensen met een grote mate van zelfstandigheid. Naast de hoofdentree zijn zorgkantoor- en vergaderruimten gesitueerd. De verdiepingen zijn ontworpen als twee woonclusters rondom gemeenschappelijke ruimten. De andere twee gebouwcomplexen bestaan uit seniorenwoningen voor Chinese ouderen. De drie locaties zijn sterk gelijkend in hun uitwerking wat de samenhang en herkenbaarheid versterkt. Om de gewenste aansluiting in schaal te vinden met de bestaande bebouwing is de begane grond teruggelegd en afwijkend gematerialiseerd ten opzichte van de bovenbouw. 


programma 40 appartementen met voorzieningen verdeeld over 3 locaties 

opdrachtgever zorginstelling Triocen (SWZ zorg) en woningbouwvereniging Domein 

bouwer Van Bergen Geldrop 

opgeleverd 2008